Senaste inläggen

Av Anton Svantesson - 20 augusti 2009 09:01

Idag händer inget speciellt. Är lite sjuk, så ingen skola idag. Lucas ska snart iväg till Petri, och pappa ska snart iväg till jobb. Vad mamma ska göra har jag ingen aning om. Men jag har inte så mycket mer att göra än att bänka mig ner framför TV:n och se på en bra film. Igår så paddlade man lite med sina kompisar. Det var kul, men lite småjobbigt. Sen så sov vi över i skogen, nu kommer det här låta löjligt men skogen förde tankarna till det där lägret i Friday the 13th-filmerna, och att Jason Voorhees skulle dyka upp. Det var kul att sova i skogen, men när jag kom tillbaka var jag jättetrött, stel i hela kroppen. Skolan började för ett par dar sen, det var roligt att träffa alla igen, t.o.m lärarna. Men jag kommer med ett nytt inlägg om ett par timmar. Och för att svara på din fråga Mange, så är mitt svar ett stort och lyckligt JA. Mina förväntningar på höstens filmer är jättehöga, det ser ut att bli ett suveränt filmår!!!

Av Anton Svantesson - 4 augusti 2009 21:52

Idag gick jag och några vänner på bio. Det var jag, Jacob och Toby, det var jättekul att träffa dem igen efter alla dem här veckorna. Vi gick och såg

Public Enemies med Johnny Depp och Christian Bale. Regin står Michael Mann för. Den utspelar sig i 1930-talets Chicago, det är förbuds och depressionens tid, men även John Dillingers (Johnny Depp) tid. Dillinger är smart, oberäknelig och charmig. Med hans charm kunde han råna banker precis hur han ville.

Melvin Purvis (Christian Bale) har precis blivit ledaren för en FBI-grupp efter att ha gripit Pretty Boy Floyd. Han har svurit att ta fast Dillinger. Fast Dillinger tänker inte låta någon sätta käppar i hjulet för hans mästerplaner.


Den här filmen är baserad på en verklig historia och på boken Brian Burroughs roman. Michael Mann är ju som vi vet ingen nybörjare i den här genren. Han står för många kanonfilmer. Heat, Collateral, Manhunter, Den sista Mohikanen och denna. Public Enemies är hyfsat trogen vad gäller historien om Dillinger och Melvin Purvis. Filmen var riktigt, riktigt bra, spännande, våldsam och dramatisk.

Johnny Depp som John Dillinger är fenomenal. Allt i hans rolltolkning är perfekt. Han måste ju bli Oscarsnominerad.

En som inte gör mig lika lyrisk är Christian Bale. I hans tolkning blir Purvis en förutsägbar och en helt vanlig polis. Men missförstå mig inte jag tycker att Christian Bale är en finfin skådespelare. Inte i den här filmen dock.

Så har vi också Oscarsvinnaren Marion Cotillard som spelar Dillingers flickvän Billie Frechett. Hon är precis som Depp suverän. Hon är sårbar, vacker men också en väldigt stark kvinna. Hon svek aldrig John.

Men vi har även en annan att tacka. Michael Mann. Han berättar den här filmen i ett lugnt tempo. Det är det bästa med Michael Mann. Han hastar inte fram sina filmer. Även action fantasterna får sina önskningar uppfyllda.

Den här filmen har kanske den absolut bästa shootout-scenen som jag har sett på länge. Nämligen shootout-scenen vid Little Bohemia. Den här filmen är nog Michael Manns bästa film efter Heat. Manuset är riktigt bra. Jag är väldigt nöjd med den här filmen. Den är spännande, actionfylld, nervig. Även sorglig och realistisk. Johnny Depp SKA HA EN OSCAR!!!!!!!!


Betyg: 5 av 5

Av Anton Svantesson - 8 juli 2009 20:01

Hallå, hallå! Mina kära skåningar!! Här uppe i Småland är det varmt och skönt. Förutom då dem här senaste dagarna då...Det har regnat och åskat hela tiden...förutom idag. Har idag badat. Det var riktigt skönt...ca 23 grader i vattnet. Så det var väldidgt skönt. Har även idag varit nere i staden Västervik. Vi handlade lite saker...inget viktigt. Men jag har det kul här. Trivs väldigt mycket.


Men nu till min nya film rekommendation. "The Wrestler", med Mickey Rourke och Marisa Tomei. Regisserad av Darren Aronofsky.


Den handlar om den proffessionella brottaren Randy "The Ram" Robinson som var på toppen av sin karriär på slutet av 80-talet. Nu är hans stjärnstatus ett minne blott. Hans tillvaro är väldigt trist och livlös men på helgerna så brottas han i slitna gymnastik salar där han fortfarande träffar hans gamla hängivna fans. Han brukar besöka en strippklubb där han träffar den vänliga strippan Cassidy. Hon trivs inte alls på sitt jobb men det märks utan tvekan att hon har känslor för den här ärrade kämpen. Det märks även att Randy har känslor för henne.


Randy trivs inte heller med sitt jobb. Han jobbar heltid nere i en affär genom att ta emot leveranser och sånt. Men en dag så får han helt plötsligt chansen att möta sin gamla ärkefiende från 80-talet "The Ayatollah". Livet ser ut att ljusna för "The Ram" men klarar hans kropp verkligen av så mycket stryk...?


Regissören Darren Aronofsky hade väldigt svårt att få den här filmen finansierad eftersom studion ville inte alls ha Mickey Rourke i huvudrollen. De ville ha en stjärna. Men han fick med Mickey Rourke till slut. Studion ville inte betala mycket för den här filmen. Aronofsky valde att filma den med en handhållen kamera. Det tycker jag var en bra grej att göra eftersom det ger en väldig dokumentär känsla åt filmen.


Regissören har gjort ett strålande jobb när det kommer till att fånga livet hos en brottare. När dem är i ringen och dödar varandra är det endast då publiken bryr sig om dem. Dem känner sig viktiga för att sedan känna sig som nollor när rampljuset stängs och arenan är tom.


Den här filmen är inte bara regissörens film...det är också Mickey Rourkes film. Framför allt Mickey Rourkes. Han var precis som hans karaktär Randy, en stor stjärna på 80-talet. Men senare på 90-talet tog drogerna fart och han fick för sig att börja boxas igen. Mer och mer blev den fagre Mickey Rourke mer och mer grotesk och sargad. I ett ordentligt tag såg det väldigt mörkt ut för Rourke men han kom tillbaka 2005 i den nu kultförklarade filmen Sin City. Har sen dess medverkat i väldigt bra filmer. Men den här är utan tvekan hans bästa film. Han är fenomenal som den utslitne Randy. Den här karaktären har så många likheter med hans eget liv. Han spelar sin roll med otroligt stor värme och en brinnande intensitet.


Han blev helt rättrådigt Oscarsnominerad men vann inte. Utan fick tyvärr se sig helt orättvist besegrad av Sean Penn i Milk. Marisa Tomei gör återigen en bra prestation som Cassidy. Inget märkvärdigt med hennes prestation men hon bjuder på en bra rolltolkning! Hon blev också Oscarsnominerad...precis som Mickey Rourke. Hon fick också se sig orättvist besegrad av Penelópe Cruz i "Vicky Barcelona." En Oscar hon verkligen inte förtjänade.


Den enda skådisen i denna filmen som jag har problem med är Evan Rachel Wood. Hon spelar "The Rams" dotter Stephanie som hatar sin pappa över allt annat. Hon bjuder på en ganska stel och tråkig prestation. Så nej henne gillade jag inte alls. Brottningsscenerna är riktigt häftiga och riktigt bra. Men för dem som inte gillar våld...föreslår jag en annan film. The Wrestler är bland det våldsammaste man kan se. Jag ger den mina varmaste rekommendationer. Men snälla se den inte för våldets skull....se den för Mickey Rourkes skull....

Av Anton Svantesson - 26 juni 2009 10:46

Den här morgonen vaknade jag, med ett brett smil. Jag kände mig utvilad, och laddad för en ny dag. Men mitt smil krystades rätt snabbt, när jag läste tidningen. Popikonen Michael Jackson har lämnat byggnaden för evigt, bara 50 år gammal. Dog av en hjärtinfarkt. Det är väldigt många stjärnor, som har dött, framför allt skådespelare och artister. För över ett år sen, var det Heath Ledger som dog, som gjorde alla tidernas bästa Joker i The Dark Knight. 2½ år sen var det Sean Penns lillebror Chris Penn som dog  av samma själ som Michael Jackson, hjärtinfarkt. Michael Jackson var för mig den bästa popartisten, det finns några riktigt bra låtar, vi har Black or White, storfavoriten Thriller, The way you make me feel, Man in the mirror.

Vila i frid Michael Jackson, du kommer att bli saknad....

Av Anton Svantesson - 24 juni 2009 12:52

Idag var det dags för en skräckfilm: Lida, med James Caan och Kathy Bates, den är regisserad av Rob Reiner och skriven av William Goldman. Den handlar om författaren Paul Sheldon (James Caan) som precis har skrivit klart en bok. Men när han ska ta sig tillbaka till New York så går det inte så jättebra. Det blir en enorm snöstorm, helt plötsligt så svänger hans bil av  vägen, och rätt ner i ett enormt snö dike. två dagar senare vaknar han upp och han minns ingeting av vad som har hänt. Men det visar sig att han har blivit räddad av en sjuksköterska, hon heter Annie Wilkes (Kathy Bates). Det visar sig också att hon är Sheldons mest fanatiska beundrare, hon kan alla hans böcker utantill, hennes största favoriter är böckerna om

Misery Chastain. Paul låter henne läsa hans senaste bok om Misery, men när hennes idol dör i slutet, så byts hennes omtänksamhet till sadism.


Den här filmen är baserad på Stephen King's skräckroman Lida. Rob Reiner har förvaltat den väl. Den är boken trogen, och det är bra. Men filmens största styrka är manuset och skådespelarna som är välspelade in i minsta biroll. Kathy Bates ger oss en trovärdig och skrämmande uppvisning om pur ondska, hon vann också Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Men den som ska credit för en berörande och stark skräckfilm är James Caan. Han förmedlar den skräcken och rädslan som han har för Bates karaktär med bravur. Man lider väldigt svårt med hans karaktär, en scen i den här filmen, som kanske är den mest berörande scenen i en skräckfilm som jag någonsin har sett, är när Wilkes bankar i sönder Sheldons fötter med en slägga, så att han aldrig ska kunna rymma. Man känner hans rädsla ända ner i tårna. Så James Caan är fenomenal i den filmen, för mig hade han också fått vinna en

Oscar för bästa manliga huvudroll. Men problemet hänger faktiskt på

Rob Reiner, för vid vissa tillfällen så märker man att han vill göra sin film lika bra som mästervärket The shining, också en Stephen King filmatesering. Men Rob Reiner är ingen Stanley Kubrick, så det är något han misslyckas med. William Goldmans manus i filmen är riktigt bra, spännande, suggestivt och läskigt. Filmen i sig är väldigt bra, men långt ifrån den bästa

Stephen King filmen, det finns mycket bättre.

 Tex Shawshank Redemption, The Green Mile, The Shining, Jurkyrkogården.

Så filmen är bra och jag rekommenderar den varmt till alla film fantaster!


OBS! Jag kunde inte hitta någon bild från filmen, så den bilden ni ser kommer ifrån en annan Stephen King film.

Av Anton Svantesson - 16 juni 2009 19:48

Igår var jag på bio, med några kompisar Jacob, Mattias och Toby. Det var riktigt kul att träffa dem igen, trots att det inte var så längesen. Det är alltid kul att träffa sina kompisar. Vi såg på Terminator:Salvation. Den fjärde Terminator-filmen. Den handlar om det fortsatta kriget mellan människorna och maskinerna. John Connor (Christian Bale) leder organisationen motstånds-rörelsen. Domedagen har inträffat. John Connor är en utav dem få som har överlevt. Det är hans uppdrag att leda de få överlevande till seger mot maskinerna.


Jag ska vara ärlig. Jag är inte jätteimponerad av Terminator-filmerna. Det började riktigt starkt, fortsatte lika starkt t.o.m starkare. Men har med dem två sista filmerna sänkts ner till botten. Ettan var en fantastiskt bra och nyskapande action/science-fiction film där Arnold Schwarzenegger visade lite skådespelar-talanger. Den regisserades av James Cameron. Den kom ut 1984.


Terminator 2 för mig är bättre än den första filmen. Det är inte bara den bästa Terminator filmen, utan även den bästa actionfilmen genom tiderna. Den regisserades också av James Cameron. Man återser Arnolds gamla mördarmaskin från den första filmen. Det är i princip samma karaktär med en viss skildnad. I tvåan så skickas han inte för att mörda utan för att rädda. Men som sagt den som letar efter en riktigt, riktigt bra actionfilm så rekommenderar jag T2.


 T3 är en riktigt dålig film. Det är en häftig actionfilm men inte i närheten av ettan och tvåan. Problemet med trean är saknaden av trovärdiga karaktär. Hollywood måste förstå att häftiga effekter och maffiga actionscener inte räcker för att kunna göra en riktigt bra film. Ett annat problem är att James Cameron inte regisserade den tredje utan en okunnig regissör som heter, Jonathan Mostow, regisserade den.


T4 trodde jag skulle vara en uppryckning mot trean, men ack... så fel jag hade. Fyran var exakt lika dålig som den tredje filmen...om inte sämre. Det här var action non-stop och då menar jag non-stop action. Det blev till slut bara tröttsamt. Jag somnade bokstavligt talat. Men om man gillar högexplosiv action utan någon som helst handling or what so ever, så rekommenderar jag T4. Men till den som letar efter en actionfilm med emotionellt djup och en bra handling, då rekommenderar jag någon annan film...tex "Scarface". Var inte lika korkad som jag var, och bränn pengar på denna förfärliga action-soppan. Ni kommer tacka mig för det. Terminator kvadrilogin har sänkts ner till skiten. Det kommer krävas ett stort mirakel för att återuppliva den igen....tyvärr men så är det.

Av Anton Svantesson - 13 juni 2009 22:34

Såg idag på en riktigt, riktigt bra film: Valkyria, en Tysk-amerikansk krigsthriller, med Tom Cruise i huvudrollen. Den utspelar sig i Tyskland, år 1944. Det är i slutet av Andra världskriget. Hitler styr och ställer över Tyskland med en järnhand. Överste Claus Von Stauffenberg (Tom Cruise) återvänder till Tyskland, skadad efter ett våldsamt krig i Tunisien. Han är inte bara trött på kriget, han är trött på det sättet som Hitler styr Tyskland med. Stauffenberg ansluter sig till några militärsoldater, tillsammans inleder dem Operation Valkyria. Dem tänker ta en stor risk, som kommer att göra dem till förrädarer. Deras plan är: Att döda Hitler.


Det är en mycket bra, intensiv och spännande film. Den är regisserad av

Bryan Singer, som började sin karriär riktigt starkt med den fantastiska thrillern "Usual Suspects". Sen blev det två riktigt bra X-men filmer, två av dem absolut bästa superhjälte-filmerna genom tiderna. Så han är ingen nybörjare inom film. Med Valkyria har han säkrat sin plats bland dem bästa och mest inflytelserika regissörerna. Tom Cruise är inte heller en nybörjare i det här yrket, han är en mycket bra skådespelare, han har visat det i varenda film han har varit med i. Men alla dem här skandalerna, och ryktena

kring honom, har gjort så att han inte har kunnat visa sin talang fullt ut. Men i Valkyria så visar han klart och tydligt, att han är en utav Hollywoods största skådespelare.


Mitt tips till alla är: SE VALKYRIA!!!!!! FÖR NI VET EJ VAD NI GÅR MISTE OM!!!! Nu har jag sagt mitt "I'll rest my case"

Ovido - Quiz & Flashcards