Direktlänk till inlägg 31 december 2011

2011 bästa & sämsta filmer

Av Anton Svantesson - 31 december 2011 13:54

2011 har kommit till sitt slut. Filmåret har faktiskt varit det starkaste filmåret någonsin. Massa bra filmer som har fått en att dra på smilbanden! Självklart så har det kommit ut mindre bra filmer...Men jag börjar med att lista de bästa från 2011!


Bästa:

 


1. Drive - En helt makalös film med briljant skådespeleri, skön stämning och underbar musik! Samt att den har den bästa inledningen som jag har skådat! Rekommenderas!


2. The Beaver - Mel Gibson gör sin karriärs bästa roll! En film som hade kunnat bli så banal och misslyckad, men funkar så bra ändå! Rekommenderas!


3. The Tree of Life - Ingen hade kunnat regissera denna mastodontfilm förutom Terence Malick! Han öser på med storslagna och vackra bilder som ger en rysningar! Brad Pitt och framför allt  Jessica Chastain gör storslagna porträtt! Malick's vackra och symboliska vision borde alla se!


4. Flykten Från Bastöy - Denna norska verklighetsbaserade dramathrillern är gammalt hederligt filmskapande när det är som bäst! Stellan Skarsgård gör kanske sin äckligaste roll som den demoniske direktören! Hans show stjäls tidigt av Benjamin Helstad som den rebelliske Erling! En fantastiskt bra film! Rekommenderas!


5. Jägarna 2 - Skulle verkligen Sundvall leva upp till den första filmen? Ja, det gör han! Filmen levererar på alla plan! Rolf Lassgård är som vanligt riktigt bra som Erik Bäckström, men den stora "hjälten" är Peter Stormare! Hans polis är nog den otäckaste skurken jag har skådat! Samspelet mellan honom och Lassgård är en bärande del! Välskriven handling, bra regi och briljanta skådespelare lyfter denna uppföljare till imponerande höjder! Ett måste!


6. The Skin I Live In - Antonio Banderas gör sin bästa roll som den sjuke kirurgen Robert Ledgard som vill skapa ny hud! Så originell, skruvad, vacker och underbar! Se den!!!


7. The Girl With The Dragon Tattoo - David Fincher's råa och mörka mastodontfilm är en njutning på alla plan! Lysande skådespeleri, briljant musik och makalös scenografi gör att denna thriller är bland det bästa man kan ta med sig från detta året! Rekommenderas!


8. The Adventures of Tintin - Det är föga förvånande att Spielberg skulle göra en magnifik adaption av Hergés klassiska figur Tintin. Med animationer som är helt "mindblowing" och lysande skådespelare blev denna en närapå mästerlig film! En skön blandning av Indiana Jones och Gremlins! Ett måste!


9.  Sherlock Holmes - Game of Shadows - Guy Ritchie lyckas mer än väl med att ingjuta nytt blod i detektiv-genren! Robert Downey Jr. och Jude Law är återigen lysande och deras samspel är en bärande del! Jared Harris är fenomenal som professor Moriarty! Med lysande musik och storslagna miljöer är denna uppföljare mycket bra!


10. Nawal's Hemlighet - En hårt slående film om att ta reda på fakta om sina gamla rötter! Lysande film som alla borde se!


Sämsta:

 


1. Red Riding Hood - Misslyckad på alla plan. Manus, regi, skådespeleri, miljöer är under all kritik. Att man har fått med Gary Oldman mitt i allt är helt otroligt. Pissfilm! Undvik.


2. Abduction - Att en så talangfull regissör som John Singleton skulle regissera sån här dynga är ju helt ofattbart. Mannen som har regisserat mästerverk som "Boyz 'N the Hood" och "Poetic Justice." Men nu med bottennapp som 2 Fast 2 Furious och nu Abduction är han lång ner på listan. Att senare träpinnen Taylor Lautner är med gör inte saken bättre...Fy fan för denna film.


3. World Invasion - Totalt misslyckad skitfilm som är helt usel. Undvik.

 
 
Ingen bild

vsr

31 december 2011 15:29

Bara en sjundeplats för Dragon Tattoo, du gav väl den filmen en femma?

Anton Svantesson

31 december 2011 17:13

Ja, det gjorde jag. Egentligen var det inte meningen att dela in någon i inbördesordning efter "Drive." Bara blev så :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anton Svantesson - 17 mars 2012 17:30


Regisserad av tungviktaren Martin Scorsese. Den här filmen är lite speciell. Det är Scorsese's första familjefilm i 3D dessutom. Bland rollistan syns Asa Butterfield, Chloe Moretz, Ben Kingsley och Sacha Baron Cohen. Manuset är skrivet av "Gladiator"...

Av Anton Svantesson - 26 februari 2012 14:05


Kl. 02:35 är det dags för Oscargalan ja. Har inga höga förväntningar. Det känns som att man vet hur det hela kommer sluta. Hoppas på en överraskning eller två. Sen att Billy Crystal ska vara värd är positivt dock. Jag tror det kommer sluta såhär:  ...

Av Anton Svantesson - 25 februari 2012 13:06


Inte Sam Peckinpah's mästerverk från 1971 utan remaken. Skriven och regisserad av Rod Lurie. Vi ser James Marsden i Dustin Hoffman's roll. Vi ser Alexander Skarsgård i Del Henney's roll och vi ser Kate Bosworth i Susan George's roll. I övriga roller ...

Av Anton Svantesson - 24 februari 2012 21:30


Regisserad av giganten Steven Spielberg. Rollistan består inte av några större namn. För det mesta okända och vissa nykomlingar. Manuset är skrivet av Richard Curtis och Lee Hall. Baserad på barnboken "War Horse."   Det är tidigt 1900-tal. Första...

Av Anton Svantesson - 14 februari 2012 21:04


Av alla filmer man kunde välja på. Regisserad av "Charlie's Angels"-regissören, McG. Det är en gedigen rolllista med skådisar som Tom Hardy, Chris Pine, Reese Witherspoon och Til Schweiger.   Tuck (Tom Hardy) och F.D.R (Chris Pine) är två CIA-age...

Ovido - Quiz & Flashcards