Direktlänk till inlägg 5 februari 2012

The Rum Diary

Av Anton Svantesson - 5 februari 2012 00:08

Baserad på den avlidne författaren Hunter S. Thompson's enda roman. Skriven och regisserad av Bruce Robinson och Johnny Depp spelar huvudrollen. I övriga roller syns Aaron Eckart, Amber Heard, Richard Jenkins och Giovanni Ribisi.


Författaren Paul Kemp (Johnny Depp) har hamnat i Puerto Rico för att arbeta som skribent hos Daily News. Han lär känna Hal Sanderson (Aaron Eckart) och hans minst sagt heta flickvän, Chenault (Amber Heard). Det är något som är skumt med Hal och hans affärer. Paul bestämmer sig för att ta reda på sanningen...samtidigt som han känner stark åtrå till Chenault.


Johnny Depp har faktiskt medverkat i en äldre film baserad på en Hunter S. Thompson bok. Mästerverket "Fear & Loathing In Las Vegas." Nu har han valt att producera "The Rum Diary" som en hyllning till författaren. Bruce Robinson har fått i uppdrag att tolka romanen och jag måste säga att han har gjort ett bra jobb!


Filmen är visuellt och tekniskt helt felfri. Den lever högt på den underbara atmosfären och 60-tals känslan som Bruce lyckas få till så bra! Musiken är helt klockren! Schysst blandning av klassisk rock och popmusik. Manuset är riktigt bra och innehåller rakbladsvassa repliker och väldigt skön humor. Fotot är också riktigt fint! Vi blir bjudna på några riktigt fina bilder av Puerto Rico. Vi får även se den sjaskiga delen av det hela.


Ur filmiskt perspektiv är filmen fasligt underhållande! Som sagt det är skön humor och dialogen är stundtals mästerlig. Fast allt är inte frid och fröjd. Det känns som att Bruce har fått lite väl fria händer. Vissa scener är liite knäppare än nödvändigt, medans andra är helt klockrena. Sen är filmen lite för lång också. Den är 2 timmar lång...den kunde gott ha kortats ner med 10 eller 20 minuter.


Skådespeleriet är som väntat helt lysande! Johnny Depp gör en kanonroll! Hans minspel och kroppspråk är en fröjd för ögat! Det här är så långt ifrån Jack Sparrow som man bara kan komma. Han gör knappast sin bästa roll. Hans roll som Donnie Brasco kommer alltid ligga högst upp på min lista. Det som är Johnny's fördel är att han verkar få allt verka så naturligt. Han känns väldigt improvisatorisk i sin spelstil. Mycket bra!


Jättehakan Aaron Eckhart gör en snygg och slimmad prestation. Han känns genuint ondskefull och övertygar som girig skitstövel och som en svartsjuk pojkvän. Hans samspel med Johnny funkar fint i scenerna där de spelar mot varandra. De backar upp varandra fint. Bra jobbat!


Amber Heard är väldigt trevlig att titta på. Hon gör en fin och trovärdig insats som Sanderson's väldigt heta flickvän. Fast skådespelarmässigt är hon den svagaste skådisen. Hon bleknar i alla hennes scener med Johnny och Aaron. Annars sköter hon sig snyggt! Richard Jenkins gör en kul biroll som Johnny's chef. Skådespelarmässigt är filmen ett mästerverk!


Sammanfattningsvis är "The Rum Diary" en väldigt underhållande film. Kul, kvick och stundtals riktigt bra! Skådespeleriet är lysande! Johnny Depp övertygar som alkoholiserad journalist. Det finns en del skavanker. Den spårar ur i vissa scener. Bruce kunde ha varit mer återhållsam som regissör och inte fått så fria händer. En underhållande film som rekommenderas!


HANDLING/MANUS: ****

REGI: ***

SKÅDESPELARE: *****

MUSIK: *****

PRODUKTION: ****

BETYG: 4,2 av 5

 

 
 
Viktor Jerner

Viktor Jerner

5 februari 2012 09:28

Bra recension! Det är sannerligen en riktigt underskattad film!

http://viktorjerner.se

Anton Svantesson

9 februari 2012 11:02

Tack man! Det är den verkligen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anton Svantesson - 17 mars 2012 17:30


Regisserad av tungviktaren Martin Scorsese. Den här filmen är lite speciell. Det är Scorsese's första familjefilm i 3D dessutom. Bland rollistan syns Asa Butterfield, Chloe Moretz, Ben Kingsley och Sacha Baron Cohen. Manuset är skrivet av "Gladiator"...

Av Anton Svantesson - 26 februari 2012 14:05


Kl. 02:35 är det dags för Oscargalan ja. Har inga höga förväntningar. Det känns som att man vet hur det hela kommer sluta. Hoppas på en överraskning eller två. Sen att Billy Crystal ska vara värd är positivt dock. Jag tror det kommer sluta såhär:  ...

Av Anton Svantesson - 25 februari 2012 13:06


Inte Sam Peckinpah's mästerverk från 1971 utan remaken. Skriven och regisserad av Rod Lurie. Vi ser James Marsden i Dustin Hoffman's roll. Vi ser Alexander Skarsgård i Del Henney's roll och vi ser Kate Bosworth i Susan George's roll. I övriga roller ...

Av Anton Svantesson - 24 februari 2012 21:30


Regisserad av giganten Steven Spielberg. Rollistan består inte av några större namn. För det mesta okända och vissa nykomlingar. Manuset är skrivet av Richard Curtis och Lee Hall. Baserad på barnboken "War Horse."   Det är tidigt 1900-tal. Första...

Av Anton Svantesson - 14 februari 2012 21:04


Av alla filmer man kunde välja på. Regisserad av "Charlie's Angels"-regissören, McG. Det är en gedigen rolllista med skådisar som Tom Hardy, Chris Pine, Reese Witherspoon och Til Schweiger.   Tuck (Tom Hardy) och F.D.R (Chris Pine) är två CIA-age...

Ovido - Quiz & Flashcards